Nieuws uit Reet

Reet

Nieuws uit Reet

Tiende Brommelmarkt lokt veel volk naar Battel

17/06/18 14:43 - Battel Boegeert! pakte zondag aan de Battelse Bergen voor de tiende keer uit met hun Brommelmarkt.

Natuurpunt Rupelstreek fietst 1.000 kilometer voor kleiputten

14/06/18 02:57 - Natuurpunt Rupelstreek neemt dit jaar deel aan een sponsortocht die door hun overkoepelde organisatie op poten wordt gezet. Bedoeling is geld in te zamelen voor kleiputten Terhagen.

N-VA al aan verjonging toe

12/06/18 11:39 - Hoewel N-VA nog maar sinds één legislatuur verkozenen in de gemeenteraad heeft, kiest hun partijbestuur nu al voor een drastische verjonging. Schepen Niki Dens (69) maakte bekend niet langer kandidaat te zijn en als lijsttrekker werd niet huidig burgemeester Geert Antonio maar Jurgen Callaerts aangeduid. Maar daar blijft het niet bij. Met Kenneth Heylen (26) en Axelle De Smet (22) staan twee actieve bestuursleden van de KLJ-afdeling van Reet op de kandidatenlijst. Ook Ben Sas (19), lid van scouts 92ste Reet-Aartselaar, gaf te kennen de lijst te willen versterken. Chiroleidster Rani Van den Broeck (20) maakt het jonge viertal compleet. Zij lieten alvast het aanbieden van een betere fuifaccommodatie in het programma noteren

Eikenlaar met kunst en vliegwerk

11/06/18 12:50 - Het schoolfeest van GBS Eikenlaar stond dit jaar in het teken van ‘kunst en vliegwerk’. De refter was omgetoverd in een museum met kunstwerken van alle leerlingen. Elke klas had tevens een klaskunstwerk gemaakt dat geveild werd zoals het op een echte kunstveiling er aan toe gaat. De opbrengst van deze veiling, een bedrag van meer dan 1000 euro, wordt geschonken aan Rode Neuzendag. Verder konden de leerlingen deelnemen aan workshops en leuke spelletjes. Leerlingen die het wensten konden zich inschrijven voor het free podium. En de 2 kleuterklasjes brachten op hun beurt een mooi optreden in het teken van kust. De vele aanwezige ouders, familie en sympathisanten, genoten meT volle teugen. Als afsluiter konden de leerlingen deelnemen aan de kinderdisco.

Hoge Meentochtstraat afgesloten

05/06/18 13:33 - Een lekkende riolering in de rijweg van de Hoge Meentochtstraat dwingt Pidpa hoogdringende werkzaamheden uit te voeren. Hierdoor blijft deze straat voor het verkeer deze week donderdag en vrijdag afgesloten. Voetgangers en fietsers hebben wel doorgang. De omleiding loopt via de Tuinwijk. Aan de bewoners wordt gevraagd hun afvalzakken aan het kruispunt Hoge Meentochtstraat – Hollebeekstraat of het kruispunt Hoge Meentochtstraat – Petrus Vander Taelenstraat te plaatsen.

Werken liggen stil na klacht buur

05/06/18 02:57 - De werken aan het bufferbekken aan de Eikenstraat in Reet (Rumst) liggen stil. Een buur stelde barsten aan de gevel vast en stapte naar de rechtbank. Het is nu maanden wachten op een expertiseverslag.

Vervuilde kleiputten gesaneerd en bedekt met grond van Oosterweel

02/06/18 02:57 - De provincie Antwerpen, de Vlaamse Waterweg nv, de Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel nv (BAM) en de gemeente Rumst ondertekenden een samenwerkingsovereenkomst om de Terhaagse kleiputten te saneren.

Bekende namen op kartellijst

30/05/18 02:57 - Met Sven Cools, Raf De Schepper en Marc Leemans presenteert het kartel CD&V-3D enkele plaatselijk bekende mensen.

Rumst treedt toe tot statiegeldalliantie

26/05/18 02:57 - De gemeente Rumst treedt toe tot de statiegeldalliantie. Hiervoor was wel een wisselmeerderheid nodig omdat N-VA zich onthield.

Nieuwe verkaveling in Terhagen heet Parkstraat

25/05/18 02:57 - De gemeente krijgt er met de Parkstraat een nieuwe weg bij. Deze straat in deelgemeente Terhagen moet door projectontwikkelaars via woningbouw worden aangelegd.

Zelf nieuws uit Reet?
Deel ervaringen over ReetReet

„ Woonplaatsen.be: uw Reetse stadsgids! “

Woonplaatsen.be

Voordelen van Woonplaatsen.be
  • Ontvang vrijblijvend prijzen en offertes.
  • Lokale aanbieders gespecialiseerd in hun vak
  • Sluit de beste regionale deals in enkele kliks.
  • 100% gratis en geheel vrijblijvend te gebruiken